Kartanolla tarinoidaan kummituksista

Kummituskävelyt Urajärven kartanolla

pe 22.10 ja 29.10 klo 18

la 6.11. klo 22

Urajärven kartanomuseon ovet sulkeutuivat tältä vuodelta jo syyskuun lopussa, mutta opastetut kummituskävelyt ovat vielä täydessä käynnissä kartanon puutarhassa ja puistossa. Kävelyitä järjestetään perjantai-iltaisin lokakuun loppuun asti ja tämän vuoden uutuutena vielä pyhäinpäivän iltana aivan erityisen jännittävä vaellus kellon jo lähetessä puolta yötä.

Urajärven kartanon ystävät ry:n järjestämillä kummituskävelyillä perehdytään kartanoalueeseen liitettyihin kummitustarinoihin ja tutustutaan tarinoiden tapahtumapaikkoihin. Yliluonnollisista ilmiöistä kartanolla on kerrottu aina sen perustamisesta asti ja uusiakin tarinoita syntyy lähes vuosittain. Joitakin palvelusväen kertomia tarinoita on 1950-luvulla jopa tallennettu kansatieteelliseen arkistoon äänitteinä. Kuuluisin kartanon aaveista lienee Valkoinen rouva, josta väitetään tehdyn havaintoja milloin missäkin päin pihapiiriä. On otaksuttu, että Valkoinen rouva olisi kartanolla 1850 menehtyneen Sofia von Heidemanin haamu.

Kummitusaiheisia opastuksia on järjestetty sisällä Urajärven kartanomuseossa jo vuosia ja kokonaan ulkona toteutettavia kummituskävelyitäkin jo pari vuotta, mutta kartanon kummitukset kiinnostavat yleisöä yhä. Tänäkin vuonna ryhmät ovat täyttyneet hyvin. Kierroksille tulijoilta edellytetäänkin ennakkoilmoittautumista.

Ennakkovaraukset etukäteen IdeaTicketin sivuilta: http://www.ideaticket.fi/urajarvenkartano