Opastukset

Opastushinnat ryhmille:

Ryhmäkoko: korkeintaan 15 hlö/per opas

Opastus, n. 45 min 60/80 € + 6/8 €/hlö
Teemaopastus, n. 1 h 60/80 € + 10 €/hlö

(Ryhmäkoon ollessa yli 10 hlöä, on henkilöhinta alennettu.)
Opastus avoinnaoloajan ulkopuolella 80 €

Tilauksesta voimme järjestää seuraavia teemaopastuksia ryhmille.

Lisätietoja opastuksista saat ottamalla yhteyttä meihin soittamalla numeroon 044 239 9759 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen urajarvenkartano@gmail.com

Teemaopastukset

Museossa:

Urajärveltä maailmalle – Maailmalta Urajärvelle (45 – 60 min)

Kierroksella kuulet, millaista matkanteko oli 1900 -luvun alun Suomessa ja Euroopassa. Miten sadan vuoden takaiset matkamuistot poikkeavatkaan nykypäivän matkamuistoista? Ja mistä kaikkialta maailmalta matkamuistoja tarttuikaan mukaan?

Tyyliä ja taidetta (30 – 45 min.)

Museon interiööreissä pääsee tutustumaan elämyksellisesti eri tyylisuuntiin ja niin tunnettuihin kuin tuntemattomiin taideteoksiin. Kierroksella käsitellään myös kartanoon liittyvien eri aikakausien mukaista muotia.

Musiikin lumoissa (30 – 45 min.)

Sisarukset Hugo ja Lilly von Heideman rakastivat musiikkia, mikä näkyy heidän kodissaan monin tavoin. Musiikkipainotteisella museokierroksella kerromme mm., miten säveltäjät Richard Wagner, Edvard Grieg ja Jean Sibelius liittyvät kartanoon…

Vanukkaita ja fennomaaneja (45 – 60 min.)

Tämä museokierros perehdyttää kartanon ruokakulttuuriin ammentaen esimerkkejä Lilly von Heidemanin reseptikokoelmasta.

Kummituskierros (n. 60 min.)

Kuka oli Valkea rouva? Kuka muu kummittelee kartanolla? Tällä kierroksella kuullaan kartanoon liitettyjä aavetarinoita niiden tapahtumapaikoilla.

Puutarhassa / puistossa:

Pihapiirikierros (n. 45 min.)

Kartanon pihapiirissä on kymmenkunta rakennusta, jotka kätkevät sisäänsä omat tarinansa. Useimmat rakennuksista ovat myös vaihtaneet käyttötarkoitusta monta kertaa. Tällä kierroksella avaamme niiden historiaa.

Kummituskävely (n. 45 – 60 min)

Jo perinteeksi muodostuneen kummituskierroksen voi toteuttaa myös ulkotiloissa! Kierroksella käydään kummittelupaikkoja läpi niin pihamaalla kuin rantapolullakin.

Luontoretki Urajärven kylällä (60 – 75 min.)

Kartanon laaja puisto Natura-alueen reunassa tarjoaa upeita ja kiinnostavia luontoelämyksiä, joista tällä kierroksella nautitaan asiantuntijaoppaan johdolla, yhdessä uutta oppien.

Mietiskelyreitti (n. 60 min)

Mindfulnes-ohjaajan laatima aisteja avaava tehtäväpolku, jonka voi suorittaa omatoimisesti (aineisto museolta). Ryhmälle mahdollista saada myös koulutettu opas.

Villiyrttiretki (n. 60 min)

Samoilemme kartanon puistossa ja opimme tuntemaan hortaa eli villiyrttejä.