Opastukset

Opastushinnat ryhmille:

Ryhmäkoko: korkeintaan 15 hlö/per opas

Opastus, n. 45 min 60/80 € + 6/8 €/hlö
Teemaopastus, n. 1 h 60/80 € + 10 €/hlö

(Ryhmäkoon ollessa yli 10 hlöä, on henkilöhinta alennettu.)
Opastus avoinnaoloajan ulkopuolella 80 €

Tilauksesta voimme järjestää seuraavia teemaopastuksia ryhmille.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä meihin soittamalla numeroon 044 239 9759 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen urajarvenkartano@gmail.com

Teemaopastukset

Museossa:

Tyyliä ja taidetta (30 – 45 min.) Huom! Vain rajoitetusti!

Museon interiööreissä pääsee tutustumaan elämyksellisesti eri tyylisuuntiin ja niin tunnettuihin kuin tuntemattomiin taideteoksiin.

Musiikin lumoissa (30 – 45 min.)

Sisarukset Hugo ja Lilly von Heideman rakastivat musiikkia, mikä näkyy heidän kodissaan monin tavoin. Musiikkipainotteisella museokierroksella kerromme mm., miten säveltäjät Richard Wagner, Edvard Grieg ja Jean Sibelius liittyvät kartanoon…

Vanukkaita ja fennomaaneja (45 – 60 min.)

Tämä museokierros perehdyttää kartanon ruokakulttuuriin ammentaen esimerkkejä Lilly von Heidemanin reseptikokoelmasta.

Kummituskierros (n. 60 min.)

Kuka oli Valkea rouva? Kuka muu kummittelee kartanolla? Tällä kierroksella kuullaan kartanoon liitettyjä aavetarinoita niiden tapahtumapaikoilla.

Puutarhassa / puistossa:

Pihapiirikierros (n. 45 min.)

Kartanon pihapiirissä on kymmenkunta rakennusta, jotka kätkevät sisäänsä omat tarinansa. Useimmat rakennuksista ovat myös vaihtaneet käyttötarkoitusta monta kertaa. Tällä kierroksella avaamme niiden historiaa.

Tuulenhengen pihapyörähdys (15 – 30 min. alle kouluikäisille)

Tuulenhenki johtaa lapset pyörähdykselle kartanon pihapiiriin, jossa tutustutaan kartanon entiseen aikaan sadunhohtoisin elementein. Tuulen vaunuissa pyrähdetään matkaan ja matkan varrella pysähdytään 5 – 6 pysäkille. Pihapiirissä riittää katseltavaa, tutkittavaa ja kummasteltavaa!

Tallirengin pihakierros (n. 30 min)

Hevoset ovat kuuluneet aina kartanon pihapiiriin ja olleet aikoinaan monella tavalla tarpeellisia – mutta myös rakkaita kumppaneita. Tallirengin pihakierroksella tarinoidaan Urajärven kartanon ja kylän hevosista ja kerrotaan kansallisrodustamme suomenhevosesta.

Suomi-kävely (30 – 75 min.)

Tutustumme suomalaiseen luontoon, perinteisiin ja historiaan kartanon pihapiiriin ja/tai puistoon sijoitetuilla rasteilla. Urajärven kartanon miljöö ja vaiheet luovat erinomaisen viitekehyksen suomalaisuuden tarkasteluun.

Hugo-herran runopolku (30 – 75 min.)

Kierrämme kartanon kulttuuripuistoa kartanonisäntä Hugo von Heidemanin jalanjäljissä ja kuulemme niin Hugon kuin myöhemmin kartanon taiteilijakodissa asuneiden runoilijoiden säkeitä niiden syntysijoilla.

100 askelta suomalaiseen luontoon (60 – 75 min.)

Kartanon laaja puisto Natura-alueen reunassa tarjoaa upeita ja kiinnostavia luontoelämyksiä, joista tällä kierroksella nautitaan asiantuntijaoppaan johdolla, yhdessä uutta oppien.

Mietiskelyreitti (n. 60 min)

Mindfulnes-ohjaajan laatima aisteja avaava tehtäväpolku, jonka voi suorittaa omatoimisesti (aineisto museolta). Ryhmälle mahdollista saada myös koulutettu opas.

Villivihannesretki (n. 60 min)

Samoilemme kartanon puistossa ja keräämme oppaan ohjaamina hortaa eli villivihanneksia, joista lopuksi valmistamme itsellemme virkistävän juoman.

Kylällä:

Kulttuurihistoriallinen kyläkävely (6 – 8 km, 1 1/2 – 3 t)

Kävelyretki kumpuilevassa kylämaisemassa perehdyttää Urajärven kylän historiaan ja ainutlaatuiseen paikalliseen luontoon. Tutuksi tulevat kylän tärkeimmät rakennukset, merkittävät paikat ja kyläelämässä vaikuttaneet henkilöt.

Kansalaissotakävely (n. 6 km, 1 1/2 t)

Opastettu kävelykierros valottaa kansalaissodan taustoja ja tapahtumia paikallisesta näkökulmasta. Ensin perehdytään kartanolla alustalaisten elinoloihin sekä työväen ja herrasväen suhteisiin. Reitin varrella puolestaan kuullaan poliittisesti kahtiajakautuneen kartanokylän tapahtumista ja kyläläisten kohtaloista vuonna 1918. Asiantuntevat paikalliset oppaat vievät niin taistelutantereille kuin teloituspaikoille.

Luontoretki Urajärven kylälle  (n. 6 km, 1 1/2 – 3 tuntia)

Retkellä perehdymme luontoasiantuntijan opastuksella alueen ainutlaatuiseen ja monimuotoiseen, osittain Natura 2000-ohjelmaan kuuluvaan luontoon pysähtyen 5 – 6 tehtävärastilla.